1. Home
  2. schulden
  3. schulden afbetalen

schulden afbetalen

Betaal schulden op tijd af, anders betaalt u extra rente. Niet-betalen betekent dat er aanmaningen komen. Of u krijgt bezoek van een deurwaarder met een dwangbevel. Elke aanmaning kost geld en ook de kosten van de deurwaarder moet u zelf betalen. Zorg dat u niet wordt afgesloten van water, elektriciteit of telefoon. U betaalt zelf de kosten voor het opnieuw aansluiten.  

Regel uw schulden op tijd. Krijgt u een brief over een schuld of een lening? Open de brief en lees deze direct. Op de website Zelf je schulden regelen vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Kijk ook op de website van het Juridisch Loket.

Lukt het afbetalen niet meer? Bel en maak een afspraak met een deskundige van de Volkskredietbank. Of ga naar het inloopspreekuur van de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente. Samen zoekt u dan een oplossing.

Hebt u meer problemen tegelijk? Bel Welzijn Oldambt of ga naar het inloopspreekuur in een Steunstee. Zo nodig komt er iemand bij u thuis.

 Tip: Bel voor telefonisch advies met de Infowinkel van Maatschappelijke Dienstverlening.

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Heb je schulden en ben je het overzicht kwijt? Voorkom dat het erger wordt. Geef je op voor Project budgettering. Samen met een deskundige maak je een overzicht, en je krijgt bemiddeling als dat nodig is. Ook leer je hoe je inkomsten en uitgaven op elkaar afstemt.  Meedoen? Stuur een mailtje, dan neemt Neon contact met je op.

Adressen

  • Maatschappelijke Dienstverlening Oldambt - Bureau MateriĆ«le Dienstverlening

  • 0597 453100